Po poklicu sem univerzitetna diplomirana socialna delavka. Življenje me je vodilo in klesalo skozi različne življenske preizkušnje, iskanja svojega poslanstva, pa tudi profesionalna iskanja. Ne da bi se dolgo zavedala, sem ves čas zavzeta učenka v šoli Življenja. Ves čas me je zanimalo Življenje s svojo globino in skrivnostmii. Kako to, da se nekateri ljudje srečni, imajo lepe odnose in nekateri ne? V čem je skrivnost? Kako srečo pritegniti v svoje življenje in jo tudi zadržati?

natasa magister-4

V svojem poklicu in sorodnih strokah sem ves čas iskala učinkovito metodo za osebno rast, izboljševanje odnosov, srečo in uspeh, ipd. Tako sem se srečala s številnimi terapevtskimi metodami, kot so npr.: realitetna terapija oz. teorija izbire, Kemplerjeva eksperimentalna družinska terapija, transakcijska analiza, nevrolingvistično programiranje, sensitivity treningi, družinska sistemska terapija, različne oblike in metode skupinskega dela, komunikacijske tehnike, Gestalt, ipd. Skozi svetovalno delo z različnimi skupinami ljudi (mladoletniki z vedenjskimi motnjami, starši, stari ljudje, družine, nosečnice…) sem z leti razvijala svoj način dela, pa vendar me znanja in metode, ki sem jih pridobivala in spoznavala znotraj klasičnih, strokovno priznanih terapevtskih in svetovalnih metod niso nikoli zares prepričala in zadovoljila. V resnici je vse precej skromno učinkovalo.

Delala sem na Inštitutu za načrtovanje družine, z mladoletnimi prestopniki, z begunci, s stanovalci doma za starejše občane, s storilci kaznivih dejanj, vodila sem skupino za samopomoč staršev mladoletnih prestopnikov, aktiv socialnih delavcev slovenskih zaporov, sodelovala pri pripravi zakonodaje s področja izvrševanja kazenskih sankcij. Za diplomsko delo na visokošolski stopnji sem prejela Prešernovo nagrado.

Že od mladosti dalje je bil moj hobi astrologija, ki je postala ena od mojih zvestih sopotnic v življenju. Ta znanja so bistveno obogatila moje svetovalno delo. Ko sem bolj intenzivno stopila na pot duhovnosti, prišla v ozaveščen stik s svojimi duhovnimi učitelji in začela z redno duhovno prakso, sem se poleg astrologije spoznala tudi z drugimi tehnikami, npr. refleksoterapijo, Bachovo cvetno terapijo in seveda metodo postavitve družine. Bila sem tudi dvakrat v Indiji, kjer sem doživela globoko in močno osebno transformacijo.

Po dolgoletnem iskanju "taprave metode" in osebnem klesanju, je vendarle napočil trenutek, ko sem se srečala tudi z metodo Postavitev družine. Tudi na to pot me je pripeljal moj duhovni učitelj Sathya Sai Baba. Praktično in izkustveno sem se metode učila predvsem od Mateja Škufce, preko prisotnosti in izkušenj na njegovih seminarjih. Matej je kot učenec in prijatelj Berta Hellingerja pionir in oče tega dela pri nas. Za bogato znanje, izkušnje in spoznanja sem mu neizmerno hvaležna. In nekega dne sem se zbudila s spoznanjem, da sem pripravljena in da je napočil čas, da tudi sama začnem del(ov)ati na tem področju.

Od leta 2016 živim v Kambodži, kjer imam mali turistični resort - Atmaland Resort. V Slovenijo prihajam približno3-5x na leto in vodim seminarje Postavitev družine. Na seminarjih poleg razrešitev osebnih bremen in problemov udeležencev, delim tudi spoznanja, do kterih prihajam na svoji življenjski in profesionalni poti. 

Pridruži se Facebook